INTERNETINĖS SVETAINĖS PRIVATUMO POLITIKA

1. BENDROSIOS NUOSTATOS

Duomenų valdytojas – UAB „Magnum Veterinarija” (toliau – Bendrovė) gerbia internetinės svetainės www.idexx.lt (toliau – Svetainė) lankytojų (toliau – Lankytojai) privatumą, todėl įsipareigoja užtikrinti tinkamą Lankytojų asmens duomenų apsaugą bei jų kaip duomenų subjektų teisių įgyvendinimą.

Ši internetinės svetainės privatumo politika (toliau – Svetainės privatumo politika) reglamentuoja pagrindinius Lankytojų asmens duomenų rinkimo, tvarkymo bei saugojimo principus ir tvarką bei yra sudedamoji Bendrovės privatumo politikos dalis.

Svetainės privatumo politikoje vartojamos sąvokos turi būti suprantamos taip, kaip 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamente (ES) Nr. 2016/679 (Bendrajame duomenų apsaugos reglamente (toliau – Reglamentas), Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatyme ir kituose asmens duomenų apsaugą reglamentuojančiuose teisės aktuose.

2. KAIP BENDROVĖ TVARKO ASMENS DUOMENIS

Bendrovė Lankytojų asmens duomenis tvarko šiais tikslais:

  • Siekdama palaikyti tinkamą komunikaciją su Lankytojais, kad Lankytojai per Svetainę galėtų bet kada kreiptis į Bendrovę;
  • Siekdama palaikyti tinkamą komunikaciją su socialinio tinklo „facebook“ nariais, kad „facebook“ nariai galėtų tiesiogiai kreiptis į Bendrovės „facebook“ paskyrą;
  • Siekdama informuoti apie Bendrovės teikiamas paslaugas, pasiūlymus, organizuojamus renginius ar kitas naujienas, kad Lankytojai, pageidaujantys gauti rinkodarinio pobūdžio informaciją, galėtų ją užsakyti (t. y. tiesioginės rinkodaros tikslu);
  • Siekdama pagerinti Svetainės veikimą, kad Lankytojai lengvai rastų tai, ko ieško.

Kai Bendrovė asmens duomenis tvarko Komunikacijos su Lankytojais palaikymo tikslu, Bendrovė:

  • tvarko Svetainėje pateikiamus Lankytojų asmens duomenis:
    • Vardas, Pavardė;
    • pašto adresas;
    • Kontaktinis tel. numeris; (neprivalomas);
    • Pranešimo tekste nurodyti duomenys.
  • tvarko Bendrovės Facebook paskyroje pateikiamus Lankytojų asmens duomenis:
    • Vardas ir pavardė (pavadinimas ar pseudonimas);
    • Pranešimo tekste nurodyti duomenys.
  • tvarko asmens duomenis šiuo teisiniu pagrindu:
    • Reglamento 6 str. 1 d. a) p., nustatytu teisiniu pagrindu – Svetainės Lankytojo sutikimu, kurį jis išreiškė pateikdamas pranešimą, šio pranešimo pateikimo ir (ar) komunikacijos tikslais.
  • saugo asmens duomenis:
    • ne ilgiau nei to reikalauja duomenų tvarkymo tikslai ir saugo tokį laikotarpį, koks nustatytas teisės aktuose.

3. SLAPUKAI

Svetainės veikimo gerinimo tikslu Bendrovė naudoja šiuos slapukus:

  • Veikimą gerinantys (sesijos) slapukai. Jie skirti pagerinti svetainės veikimą ir renka bendro pobūdžio (anoniminę) informaciją apie naudojimąsi interneto svetaine;
  • Analitiniai (stebėjimo slapukai iš „Google Analytics“). Šie slapukai leidžia Bendrovei atpažinti ir suskaičiuoti svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po Interneto svetainę ja naudodamiesi. Tai padeda Bendrovei pagerinti Svetainės veikimą, pavyzdžiui, užtikrinti, kad vartotojai galėtų lengvai rasti tai, ko ieško. Šių slapukų renkamų duomenų tvarkymo pagrindas yra Klientų sutikimas;
  • Funkciniai slapukai. Šie slapukai leidžia interneto svetainei įsiminti jūsų pasirinktus dalykus (tokius, kaip jūsų prisijungimo duomenys) ir pasiūlyti patobulintas, jums asmeniškai pritaikytas funkcijas.

Tinklalapyje iššokusiame laukelyje dėl slapukų naudojimo, paspausdami mygtuką „Sutinku“, Jūs sutinkate, kad visi Bendrovės naudojami slapukai būtų išsaugoti Jūsų kompiuteryje, telefone ar kitame įrenginyje tokiu būdu, koks yra aprašytas Jūsų naršyklėje.

Jei pageidaujate, galite kontroliuoti ir (arba) ištrinti slapukus. Išsamesnės informacijos pateikiama adresu www.aboutcookies.org. Galite ištrinti visus jūsų kompiuteryje jau esančius slapukus, o daugumą naršyklių nustatyti taip, kad slapukai nebūtų įrašomi jūsų įrenginyje. Tačiau tokiu atveju jums gali reikėti rankiniu būdu pakeisti kai kurias parinktis kaskart, kai lankysitės interneto svetainėje, o kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.

4. BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

Svetainėje gali būti pateikiamos nuorodos į Bendrovės paskyras socialiniuose tinkluose ar nuorodos į trečiųjų šalių interneto svetaines.

Visą informaciją, kurią Bendrovei pateikiate socialinio tinklo „facebook“ paskyroje (įskaitant pranešimus, laukelių „Like“ ir „Follow“ naudojimą bei kitą komunikaciją), kontroliuoja socialinio tinklo valdytojas.

Todėl, siūlome susipažinti su savo asmens duomenų tvarkymu socialiniuose tinkluose arba trečiųjų šalių svetainėse, siūlome perskaityti trečiųjų šalių privatumo politikas arba tiesiogiai susisiekti su šiais paslaugų tiekėjais.